Sisteme de supraveghere video
cu camere IP digitale PTZ

Camere Video IP PTZ (Pan, Tilt, Zoom)

Un exemplu de camera PTZ (Pan, Tilt, Zoom) este cea instalata in intersectia Calea Bucuresti-Toamnei din Brasov. Aceasta este o camera video IP de inalta performanta (380.000 pixeli, 30 fps, sensibilitate: 0.6 lux color, 0.06 lux monocrom, mod de lucru zi/noapte cu filtre de infrarosu incluse) tip dome, ce detine servomecanisme care permit orientarea pe orice directie din perimetru (360x180 grade Pan/Tilt - Orizontal/Vertical) si ofera utilizatorilor posibilitatea controlului pozitiei, nivelului de detaliu al imaginii si a altor parametri utili (contrast, luminozitate etc.) de la distanta, prin internet sau retea privata.

Programele asociate acestor tipuri de camere permit inregistrarea unor pozitii preferate de utilizator, precum si moduri automate de actiune, cum ar fi baleierea, patrularea (trecerea prin anumite pozitii preinregistrate) sau urmarirea unui obiect in miscare.

Poate fi programata sa detecteze si sa semnalizeze aparitia unor obiecte noi intr-o anumita arie, facilitate foarte utila in aplicatiile de supraveghere video a spatiilor publice in scopul combaterii actiunilor infractionale si antiteroriste. Aparatul optic inclus este performant, in sensul in care camerele video se pot adapta continuu la variatia parametrilor de iluminare (autofocus, autoiris, filtre infrarosu), si pot mari imaginea pana la de 30 de ori.

Caracteristicile acestor tipuri de camere video IP le recomanda pentru aplicatii de monitorizare a circulatiei, a spatiilor publice exterioare, a institutiilor si scolilor. Astfel de camere sunt instalate de noi, in colaborare cu Primaria si Politia Brasov, in mai multe zone publice si intersectii. Acestea sunt monitorizate prin intermediul retelei de supraveghere video realizata de LINX pentru Municipiul Brasov in dispeceratele implementate de catre noi la Primaria Brasov, Politia Municipala si Politia Locala.